Tuotantomme
Paras tulee läheltä! Saksan tila | Piikkiö
050 567 2787
Mitä on lähiruoka?
Mitä on lähiruoka?
Lähiruoka on ruuantuotantoa ja -kulutusta, joka käyttää oman alueensa raaka-aineita ja tuotantopanoksia. Lähiruoka voi olla hilloja, lihaa, maitotuotteita, viljatuotteita, tai muita maataloustuotteita.
Miksi ostaa lähiruokaa?
Miksi ostaa lähiruokaa?
Lähellä tuotetun ruuan ostaja tietää tarkemmin, mistä hänen syömänsä ruoka on peräisin. Lähellä tuotettu ruoka ei vaadi pitkiä kuljetusmatkoja eikä turhaa varastointia, mikä vähentää logistiikkakustannuksia ja ennen kaikkea hiilidioksidipäästöjä eli toimintamme varmistaa pienemmän hiilijalanjäljen.
Pyrimme toiminnassamme ottamaan ympäristöasiat huomioon: suorakylvöllä vähenee polttoainekulutus, valumat ja eroosio sekä kierrätämme mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi mansikkalaatikoita.
Suurissa erissä suoraan tuottajilta ostettu lähiruoka on usein edullisempaa kuin vähittäiskaupan välikäsien kautta tarjoamat tuotteet. Omilla kulutustottumuksilla voi vaikuttaa lähiseudun tuotannon ylläpitämiseen ja lisätä aitoa vuorovaikutusta tuottajan ja kuluttajan välillä.

Kalkkunamme kasvatetaan tilalla untuvikosta asti. Kalkkunoiden ruokinnassa käytetään tilan omaa viljaa sekä täysrehua. Kalkkunat saavat kasvaa niille rakennetuissa tilavissa olosuhteissa aina teurasikään saakka. Kalkkunamme savustetaan Someron Lihansavustamossa.

Mansikka-
ja herneviljelmämme
sijaitsevat maaseudun rauhassa kaukana teollisuuden päästöistä ja liikenteestä.